Zonterapi

Behandlingen tar ca 45 minuter

Så här ger jag en behandling med zonterapi:

Fötterna tvättas & värms med varma handdukar

Själva behandlingen med zonterapi utförs, enkelt förklarat, genom tryck på särskilda punkter och zoner på fötterna. Först en mjuk uppvärmning och sedan med mera kraftfullare tryck. Om något område signalerar obalans återkommer jag och behandlar mer ingående på just det området. Behandlingen upplevs ofta som ”skönond” men avslappnande. Avlutas med lite skön fotmassage.

En behandlingsserie kan bestå av tre till tio behandlingar.

Bedömmning görs efter tre behandlingar om det har gett någon önskad effekt.

Zonterapi är en urgammal metod för självläkning. Alla kroppens organ motsvaras av speciella reflexzoner bland annat på fötterna. Genom massage av dessa påverkas såväl hormonella som vegetativa funktionsstörningar och andra åkommor, både i rörelseapparaten och i de inre organen. Ett koncentrerat tryck på en reflexzon gör att spända muskler slappnas av och cirkulationen i området ökar vilket medför att näringsämnen kan nå fram till cellerna och avfallsämnen kan forslas bort.

Hur fungerar zonterapi?

– Zonterapi stimulerar kroppen till självläkning via tryck på reflexpunkter. Vid zonterapi behandlar jag med tryck mot punkter på och under fötterna.

Zonterapi används för behandling av bl.a. matsmältnings- och gallbesvär, urinvägsproblem, oregelbunden och smärtsam menstruation, klimakteriebesvär,  huvudvärk och migrän, muskel- och skelettbesvär, ryggskott, öron- och bihåleinflammation, sömnlöshet, oro, stress, förhöjt blodtryck, luftvägsbesvär, astma, allergi och eksem.

Zonterapi/Reflexologi, behandlingsform inom komplementär/alternativ medicin. Reflexologiska metoder har sannolikt i olika former existerat mycket länge inom olika folkmediciner. Den moderna varianten, zonterapi, utvecklades omkring 1915 av den amerikanske öron-, näs- och halsspecialisten William Fitzgerald (1872-1942).

Dela den här sidan